Powered By Blogger

miércoles, 3 de febrero de 2010

Visez la Africa ...





"If there are dreams about a beautiful South Africa, there are also roads that lead to their goal. Two of these roads could be named Goodness and Forgiveness.
" Nelson Mandela
De mult, foarte mult timp, visez la Africa...visez sa vad acele minunate dune de nisip din desertul Saharian, de asemenea savana populata de zebre, gingasele girafe si gazele, si alte vietati salbatice, visez sa ajung in Kenia, Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia, Uganda,etc..in special as dori sa vad partea de sud a continentului, cu toate ca si Nordul probabil ofera multe calatorului...iar Centrul..puf, destul de periculos, dupa parerea mea, in special tari in care terorismul e in floare( Nigeria, Congo, Gabon...)...

De curand am fost la cinema si am vizionat Invictus (dir: Clint Eastwood, actori: Morgan Freeman, Mat Damon), si am fost intr-adevar inspirata de catre Mandela, de cum a reusit sa ierte tot ce a putut primi din partea albilor, implicit cei 27 ani de inchisoare, de felul cum a luptat impotriva apartheid-ului si cum a reusit sa devina presedinte dupa ce a castigat primele alegeri prezidentiale "curate" ale tarii. Cel mai mult insa m-a surprins sa stiu ca a incercat si reusit sa uneasca atat albii cat si negrii intr-o unica tara! Speranta avea si optimism la fel!

"I dream of an Africa which is in peace with itself. "
Nelson Mandela


-Pictures taken from Google Images.

No hay comentarios:

Publicar un comentario