miércoles, 9 de noviembre de 2011

"Evadarea" din Europa. Primul pas: Dubai

Pentru prima oara in 28 ani parasesc batranul continent, desi singura.
Asta e marele regret, ca nu merg insotita...insa deh, merg la un training.
Unde se intelege ca trebuie sa stau incuiata in camera de hotel de 5 * sa studiez...cu 35ºC afara....eh. Asta mergea in Montrose, unde era frig si ploua, unde atmosfera indemna la invatat.
Dubai, este un emirat foarte cosmopolit, bogat, cu o calitate a vietii foarte ridicata si turism de lux.
Mi-ar placea sa vad desertul, insa nu stiu cum sa ajung la el...pare indepartat desi este acolo...insa cum nu depind de transport si nici nu am cu cine calatorii, prefer sa raman in Dubai sa fac cumparaturi si sa ma plimb pe aleile pline de femei bogate, purtand burka.
Europa este locul unde am crescut si pe care am tot incercat sa il vizitez, in cat mai multe colturi. Nu stiu cum este in afara ei. Cu siguranta este foarte diferit.
Mai ales intr-o zona cum este Orientul Mediu, unde islamismul extrem ma inspaimanta, unde femeile sunt considerate niste lucruri si care pot fi aruncate oricand de masculi. Nu pot fi de acord cu acest fel de a gandi, nu pot schimba eu multe, musulmanii in general au idei clare si foarte tradionale, sunt conservatori. Am avut ocazia sa lucrez cu cativa si diferentele sunt extrem de evidente.

Insa astept cu nerabdare sa vad Dubai-ul, unde se presupune ca oamenii sunt mai liberali...insa imi amintesc Sex & the City 2 ( filmat in Abu-Dhabi)...si parca nu mai pare totul atat de simplu si permisiv...

No hay comentarios:

Publicar un comentario