Powered By Blogger

martes, 13 de septiembre de 2011

Stil in Varsovia

Varsovia este frumoasa, este colorata si arata veche, desi a fost integral reconstruita dupa al doilea razboi mondial.

Wikipedia:
Varşovia este notabilă printre capitalele din Europa nu pentru mărimea sa, vârsta sa, sau frumuseţea sa, ci pentru indestructibilitatea sa. Este un phoenix care a renăscut de mai multe ori din cenuşa războiului. Suferind daune mari în timpul ocupărilor suedeză şi prusacă din 1655-1656, a fost asaltată din nou în 1794, când armata rusă a masacrat populaţia suburbiilor varşoviene.
Pe 27 februarie, 1861 o mulţime din Varşovia a protestat împotriva ocupaţiei ruse a Poloniei, cinci protestatari fiind omorâţi de către trupele ruseşti.
Pe 1 august, 1944, populaţia oraşului a început Revolta varşoviană; după ratarea acesteia, oraşul a fost distrus din ordinul lui Hitler; suburbiile malului stâng, controlate de germani, au fost golite de populaţia rămasă, iar clădiriile au fost demolate. După război varşovienii s-au întors, iar oraşul a revenit la rolul său de capitală a Poloniei şi de centru social, politic, economic, ştiinţific şi cultural al ţării. Multe dintre străzile, clădiriile şi bisericile istorice au fost restaurate conform formei lor iniţiale. Centrul istoric al Varşoviei a intrat în 1980 pe lista UNESCO a Locurilor de Moştenire Mondială


Post Edit: Se me ha pedido por un muy querido lector de poner enlace en otras idioma, ya que el es principiante en Rumano...asi que, aqui va por ti:

ViajePolonia

1 comentario:

  1. Currate ahí, unos enlaces a wikipedia en viarios idiomas, eeeeh, eeeeh, eeeeh??

    ResponderEliminar